Over mij


Bart Giethoorn

Hallo, ik ben Bart Giethoorn, docent natuurkunde op het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis, en tevens een fanatiek spelletjes-speler. Ik ben vijf jaar geleden via het traineeship Eerst de Klas 1 het onderwijs ingerold, waarna ik al snel geboeid raakte door gamification. Inmiddels is mijn blik op dit onderwerp goed ontwikkeld, en is het mijn doel om zoveel mogelijk leerlingen een gevoel van autonomie, betrokkenheid en groei mee te geven. Daarom ontwikkel ik me steeds verder in mijn eigen lessen, en ben ik ook cursussen en workshops gaan geven. Na een aantal succesvolle cursussen voor de Lentiz Academy en het Onderwijstraineeship ben ik in augustus 2015 gestart met Playbook Gamification. Zo hoop ik steeds meer docenten – en dus leerlingen – te bereiken.

Verder ben ik een enorme nerd. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar ik veel te veel interessant vond. Daarom heb ik daar uiteindelijk drie masters afgerond – Applied Physics, Management of Technology en Science Education. Bovendien ben ik een groot fan van games, maar ook van bord-, kaart- en rollenspellen. Hieruit haal ik veel inspiratie die ik weer kan toepassen in de klas en in workshops.

Wat kan je verder van me verwachten in een workshop of in de aanloop daar naar toe? Een vriendelijke en speelse houding, iemand die meedenkt met jouw specifieke situatie en misschien tussendoor nog een aantal salsapasjes – bewegen is immers veel leuker dan stil staan.

Let my playing be my learning, and my learning be my playing.
– Johan Huizinga, Homo ludens, 1938

  1. Klik hier voor de website van Eerst de Klas