Over mij


Bart Giethoorn

Hoi, ik ben Bart!

Gamification expert, salsa danser, spelletjes speler en hoewel ik nu een jaar geen lesgeef (een boek schrijven kost veel tijd!) stiekem toch nog wel een beetje leraar.

Hiervoor ben ik zeven jaar docent natuurkunde geweest op het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis, waar ik vanaf het eerste begin met gamification bezig was. Hier heb ik naast lesgeven ook Expeditie Europa 1 ontworpen, welke we met hulp van het Lerarenontwikkelfonds2 konden doorontwikkelen. Dit is nu een gamified internationaliseringsportfolio dat op meerdere scholen gebruikt wordt.

Intussen is mijn blik op gamification goed ontwikkeld, en is het mijn doel om zoveel mogelijk leerlingen een gevoel van autonomie, betrokkenheid en groei mee te geven. Daarom ben ik in 2015 gestart met Playbook Gamification. Zo hoop ik steeds meer docenten – en dus leerlingen – te bereiken.

Verder vind ik alles interessant behalve accountancy. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar ik drie masters heb afgerond – Applied Physics, Management of Technology en Science Education. Gelukkig gaat het leren ook na het hoger onderwijs door. Zo heb ik dit jaar geleerd om games te programmeren in Unity en C#, wat me veel plezier oplevert en laat meedoen aan fijne game jams!

Wat kan je van me verwachten in een workshop of in de aanloop daar naar toe? Een vriendelijke en speelse houding, iemand die meedenkt met jouw specifieke situatie en misschien tussendoor nog een aantal salsapasjes – bewegen is immers veel leuker dan stil staan.

Let my playing be my learning, and my learning be my playing.
– Johan Huizinga, Homo ludens, 1938

  1. Klik hier voor de website van Expeditie Europa
  2. Klik hier voor de website van het Lerarenontwikkelfonds